• Sold out
био царевица сладка | Моравско село | moravskoselo.bg

био сладка царевица

2,45 лв.
С вкл. данък

Био сладка царевица "Моравско село"

разфасовка
к-во
Изчерпано

Тя е по-трудно смилаема, но затова пък е богата на ценни ненаситени масти, както и на мастнораз- творимите витамини А и Е. Заслуга за този  състав има зародишът на зърното, в което се намира царевичното олио. По ирония на съдбата  то по-рано се е ползувало главно за производство на сапуни. Сега вече неговите антиатеросклерични свойства са оценени от науката, но все още не се налагат масово.

Именно  царевичното масло, както и продук­ти от царевично брашно и грис трябва да заемот  почетно място на българската трапеза. Вместо тях навсякъде се предлагат пуканки, които се усвояват много трудно, или царевицасварена във вода, която се изхвърля заедно с преминалите в нея ценни, лесноразтворими алкални соли. По-добри (и много вкусни) вариянти са леко препечената млада царевица, качъмакът  и царевичните питки.

  Фитотерапевтичните свойства на царевичната свила/коса/ са известни отдавна.Чаят от нея притежава кръвоспиращо и жлъчегонно действие ,увеличава отделянето на урина при подагра и пясъци в бъбреците и се използва за притъпяване на апетита при режим срещу затлъстяване.По –силно е действието на прясната царевична коса.

Производител: ТЕЛ-СИ ЕООД

380023126072
Още от същата категория ( 16 други продукта в същата категория )

Регистрация на нов профил

Вече имам профил?
Вход или Възстановяване на парола