Био Хинап | Моравско село | moravskoselo.bg

Био Хинап

3,33 лв.
С вкл. данък

Хинапът е известен още като като финап, китайска фурма и джиндифика.

разфасовка
Изчерпано

Латинското му наименование е: Zizyphus vulgaris. Познат е от 6000 години.

Плодовете био хинап са много полезни за човешкото тяло. Консумацията им помага за очистването на организма от холестерин, подмладяване на клетките, премахване на шлаки, вредни метали, токсини и излишни течности.
Плодът съдържа ценни хранителни вещества, между които белтъчини, протеини, захари, мазнини, флавоноиди, клей, пектин, яблъчна киселина, рутин, танини, сапонини и киселини. Освен това са богати на йод, фосфор, кобалт и желязо. Съдържанието на витамин C в тях също е много високо – 18 пъти повече от лимона. Освен това, те съдържат и витамините A, B2 и P.

Хинапът може да се използва както за храна, така и като лекарство при заболявания на храносмилателната и дихателната система. Хинапът регулира холестерола, подобрява силата на мускулите, увеличава енергията и понижава кръвното налягане.
Хинапът се използва в китайската медицина за засилване на чернодробните функции. Той помага на болните от хепатит и цироза.
Освен това, според китайците, дивите плодове от хинап могат да подобрят тена на кожата. В съвременната китайска медицина, той се използва като тонизатор за стомаха и далака. Има ползотворно действие срещу слабост, задух и емоционални нервни разстройства.

Още от същата категория ( 16 други продукта в същата категория )

Регистрация на нов профил

Вече имам профил?
Вход или Възстановяване на парола