био зелен фасул
Био зелен фасул "Моравско село"
Разфасовка: 0,500кг.
Произход: България, Моравско село
Зеленият фасул е по-малко натоварен с пуринови съединения, белтъчините му не са така концентрирани и би могло да се използува много по- широко в диетичното хранене, особено при диабет. Д-р Уокър препоръчва за тази цел и сок от суров зелен фасул, смесен с други подходящи зеленчукови сокове. Отварата от бобови шушулки или листа се прилага в народната медицина като средство против захарна болест и за усилване отделянето на урина.
ФАСУЛА е традиционен продукт от национал-българска кухня, за чиято по-рядка употреба прескъпо се разплащаме. Защото има много заболявания, при които е по-добре да получаваме Необходимите ни аминокиселини именно от него. Той например не е разпространител на чревни инфекции и паразитни болести, каквито са продуктите от животински произход. За предпочитане е при диабет, тъй като спомага за нормализирането на въглехидратната обмяна Също така при запек и атеросклероза, защото съдържа активно действуваща на перисталтиката целулоза. Алергиите към него са по-редки, отколкото тези към месните произведения, яйцата и млякото. И не на последно място - той не им отстъпва по вкусови качества, особено като се имат предвид разнообразните му сортове и начини за тяхното приготвяне.
Произход: България, Моравско село