"Гайо шоколад" е малка работилница за шоколад в Пловдив, в която се изработва истински шоколад, директно от фини сортове какаови зърна. За получаването на всяко едно блокче са нужни 3 седмици: какаовите зърна се пекат на място, мелят се в каменна мелница и получената шоколадова маса зрее, преди да бъде излята ръчно във форми.
Солта от Атанасовско езеро е българска трапезна сол. Повече от век се добива по традиционен начин, който подпомага изключителното биологично разнообразие. Атанасовско езеро е най-богатото на птици място в България и най-голямата крайбрежна лагуна. Избирайки този шоколад, Вие подкрепяте Българска Фондация Биоразнообразие. 7% от цената на шоколада подпомагат опазването на това ценно място в България.
Състав: нерафинирана захар, какаово масло, какаови зърна, обезмаслено сухо мляко, сол 1%, ванилия.
Може да съдържа следи от ядки.
Хранителни стойности за 100 г:
- Енергийна стойност - 2413.6kJ / 576.9kcal
- Мазнини - 36.7 г
- от които наситени - 22.6 г
- Въглехидрати - 54.7 г
- от които захари - 37.7 г
- Белтъчини - 6.9 г
- Сол - 0.22 г
Произведено в: България