Млечен шоколад с българско розово масло. Още един шоколад на Гайо от серията Deliciously Wild Bulgaria. Розовото масло в този шоколад се извлича от български маслодайни рози. България произвежда 70% от розовото масло в света.
"Гайо шоколад" е малка работилница за шоколад в Пловдив, в която се изработва истински шоколад, директно от фини сортове какаови зърна. За получаването на всяко едно блокче са нужни 3 седмици: какаовите зърна се пекат на място, мелят се в каменна мелница и получената шоколадова маса зрее, преди да бъде излята ръчно във форми.
Състав: какаови зърна, обезмаслено сухо мляко, нерафинирана захар, какаово масло, екстракт от роза.
Може да съдържа следи от ядки.
Хранителни стойности за 100 г:
- Енергийна стойност - 2413.6kJ/576.9kcal
- Мазнини - 36.7 г
- от които наситени - 22.6 г
- Въглехидрати - 54.7 г
- от които захари - 37.7 г
- Белтъчини - 6.9 г
Произведено в: България