Био рукола култивирана | Моравско село | moravskoselo.bg

Био рукола култивирана

2,92 лв.
С вкл. данък

Био рукола - култивирана в "Моравско село"

разфасовка
к-во

Рукола или Глухарче. Заема челно място в билколечението при нарушена чернодробна функция, както и при всички, свързани с нея нарушения в обмяната веществата, при атеросклероза, артроза, шипове и кожни обриви. Докато обаче във фитотерапията се използуват предимно корените, във фитоергономиката и нутрициотерапията се смята за твърде ефикасна употребата на пресните цветове и листа като натурални биотонизатори. Богатството на калций и магнезий позволява те да се използуват за укрепване на зъбите: най-добре чрез директна консумация под формата на салата или на пресен сок, разреден с други зеленчукови сокове.

Вкусът на листата е горчив, но тъй като именно веществата, обуславящи този вкус, подобряват жлъчно- чернодробната функция, аз не приемам препоръчваните понякога способи за отстраняването му чрез варене, изкисване и т.н. От друга страна, цветовете са много приятни и често се предпочитат дори от децата. От сока им се прави и сироп, като се насити с подсладител (по-добре мед или нерафинирана захар) и се държи в хладилник при температура малко над нулата*

Производител: ТЕЛ-СИ ЕООД

380023126045
Още от същата категория ( 9 други продукта в същата категория )
био зеле | Моравско село
  • -10%

Био зеле

Стандартна цена 2,50 лв. -10% Цена 2,25 лв.
Био зеле "Моравско село" Цената е за кг. Артикулите са с относително тегло, но се стараем, да са най-близко до желаното количество!

Регистрация на нов профил

Вече имам профил?
Вход или Възстановяване на парола